نکات مهم قبل و بعد ورود به بورس
نکات مهم قبل و بعد ورود به بورس
– قبل از ورود به بازار این ریسک را بپذیرید که ممکن است بخش اعظمی از دارایی تان از بین برود.
– برای ورود به بورس هرگز و هرگز قرض نکنید بلکه برای بورس پولی را در نظر بگیرید که راکد در حسابتان مانده هست.
-اگر عزم تان برای ورود به بورس جدی هست صندوق های سرمایه گذاری را ازنظر نیندازید صندوق ها بخاطر منافع خودشان که هست با استفاده از دانش و اطلاعات گسترده کارشناسان بهترین نمادها را خریداری می کنند لذا سعی کنید حداقل یک سوم تا یک دوم دارایی تان را به صندوق ها اختصاص دهید.
– قبل از شروع بورس مطالعه کنید.
حتی اگر شده بصورت متفرقه کتاب ها و جزوات مختلف را در حد آشنایی با البای بورسی مطالعه کنید و بعد از آن بمرور وارد فاز تحلیلی شوید در این سایت مجموعه بسیار مهمی از کتاب ها و جزوات بورسی بصورت یکجا و پکیجی عرضه می شوند.
-تحلیل تکنیکال و بنیادی را بخوبی بشناسید.
-هرگز و هرگز پولتان را بابت اشتراک سیگنال های وی ای پی به دیگران ندهید.این سیگنال ها اگر سودده بودند برای عرضه عمومی نمی گذاشتند این گونه افراد برای اینکه از ضرر سهام های خودشان خلاصی یابند آن ها را بعنوان سیگنال معرفی کرده تا با ایجاد صف خرید سهامشان را در بالاترین قیمت بفروشند.
-بازهم مواظب سیگنال فروش ها باشید.
سیگنال ها فروش برای فریب دیگران علاوه بر درج قیمت های صوری جهت نشان دادن سودده بودن سهام مورد پیشنهادشان از اصل هجوم مشتریان جهت خرید سیگنال، بخوبی استفاده می کنند بفرض امروز یک سهم که ارزش ذاتی چندانی ندارد را بعنوان سیگنال معرفی می کنند وقتی در آن سایت یا کانال 20 نفر واقعی وجود داشته باشد درخواست خرید همزمان این 20 نفر باعث افزایش قیمت سهم می شود از این رو در چند روز آتی این افزایش قیمت را بعنوان سود سیگنال پیشنهادی درج می کنند و همزمان چند نظر صوری در پایین مطلب نیز درج می نمایند.
-مواظب شایعات باشید
ممکن است برخی از سیگنال فروش ها و یا خریداران عمده بخواهند با شایعه پراکنی بازار را به سمت اهداف خودشان هدایت کنند لذا فقط از منابع معتبر خبرها را پیگیری کنید.
– برای تحلیل کار با ابزارها را بشناسید.
– به وضعیت بنیادی سهم دقت کنید.
– در خرید سهم به وضعیت اخبار و حوادث و شاخص های کلان اقتصادی توجه کنید.
-همزمان با مطالعه و آموزش قبل از ورود به دنیای واقعی بورس،آموخته ها و استراتژی های خود را در بورس مجازی محک بزنید.
در بورس می گویند همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارید اما برای شروع سعی شود از تک سهم آغاز کنید و سعی نمایید با هر خرید و فروش یک نکته را مورد آزمون قرار دهید
-از سهام معمولی شروع کنید
قبل از خرید یا فروش به وضعیت تعداد عرضه کننده و تقاضا کننده و مقدار هر کدام و حجم معاملات چند روز قبل نگاهی بیندازید سهامی را خرید نمایید که دچار شوک ناگهانی نشده باشد.
– بعد از آشنایی و تجربه کافی در بورس اگر احساس کردید فرصت مناسبی برای ورد دارایی تان به بورس هست در آنصورت سرمایه تان را بین سهام های مختلف در صنعت های مختلف تقسیم نمایید تا با ریزش یک صنعت یا سهام تمام سرمایه تان دچار خطر نشود.
– دارایی تان را خرد خرد نکنید اگر ده میلیون وارد بورس کرده اید دلیلی وجود ندارد که آن را بین ده سهم تقسیم نمایید سعی نمایید به ازای هر 5 میلیون تا ده میلیون تومان یک سهم خریداری نمایید.
– قبل از انتخاب سهم برای خرید ابتدا شاخص صنعت های مختلف را نگاهی بیندازید سهام مربوط به صنعتی که شاخص آن در حال افزایش می باشد بهتر از سهام دیگر صنعت ها می باشد.
-بعد از انتخاب صنعت برای خرید سهام مورد نظر همیشه با روند دوست باشید. خلاف جهت باد حرکت کردن نتیجه ای ندارد. و اگر سهامی را که همراه با صف خرید بالا می رود (شارپی) خریداری کردید در اولین منفی بین 40 تا 60 درصد سهامتان را بفروشید و در دومین منفی بطور کامل از آن سهم خارج شوید.
-برای هر خریدی محدوده ضرر را مشخص و بدون تعصب آن را بپذیرید که اگر قیمت سهم تا آن محدوده افت کرد ازش خارج شوید (جلوی ضرر را گرفتن سود هست) و همچنین برای فروش محدوده سود خود را مشخص کنید.
– قبل از خرید تحلیل های خود را با تحلیل های معتبر مقایسه کنید. تنها به تحلیل های وب سایت های معتبر و یا کارگزاری ها اعتماد کنید.
-گول ادعاهای افراد سود جو را مبنی بر تضمین موفقیت شما با این فیلتر و یا ان اندیکاتور نخورید چنین ابزارهایی را فقط از متخصصان این کار تهیه نمایید.
فردی که با راه اندازی وب سایت فقط با درج یک شماره موبایل اقدام به چنین تبلیغاتی می کند چیزی جز سودجویی در مغزش نیست قبل از تهیه محصولات ببینید آیا از تحصیلات این کار برخوردار هست یا نه؟ تجربه بدون دانش ثمری ندارد. کافیست نگاهی به صفحه درباره ما آن سایت بندازید تا ببینید رزومه برای فریب درج شده است یا خیر؟(رزومه ای که فاقد اثبات و یا سند معتبر علمی،پژوهشی،آموزشی و… می باشد و فقط یک سری عناوین همانند مشاوره سرمایه گذاری یا متخصص در کسب و کار ……. در آن درج شده است)
نوشته: دکتر ناصر حسینی بر